+31 (0)547 335555 (HEBO) info@hartvoorhengevelde.eu
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hengevelde heeft het hart op de juiste plaats`, 3 nieuwe AED´s

  • dinsdag, 21 juli 2015 08:11
Dat veel Hengeveldenaren zich bewust zijn van het feit dat AED´s (Automatische Externe Defibrilator) belangrijk zijn, was al bekend. Al in 2000 schafte HEBO Kozijnen als eerste ondernemer in Hengevelde een AED-apparaat aan. Hier bleef het niet bij. Naast de bestaande binnenapparaten bij Tumakon en WVV'34 zijn er nu veel meer buitenlocaties waardoor overal in Hengevelde nu een goede dekking is. De kast bij Tuinte Mobi-Home is naar buiten gegaan (bekostigd door ondernemers 't Wegdam) en drie nieuwe buitenapparaten zijn onlangs geplaatst (Bentelerhof, Doeschot Staalbouw en MHZ (Zwienenberg).

Hiermee komt het aantal AED's in Hengevelde op 10. Benny Asbreuk van Stichting Hart voor Hengevelde hierover: “Wij willen iedereen enorm bedanken voor de bijdrage en hulp, hoe makkelijk men meegaat. Dan kunnen we met recht trots zijn op de saamhorigheid in een dorp als Hengevelde.” Het is daarom goed om de 3 nieuwe AED's stuk voor stuk uit te lichten. De AED bij Zwienenberg is door voormalig fysiotherapeut Paul Wegdam persoonlijk beschikbaar gesteld. De AED kwam voorhanden toen Paul stopte met zijn fysiopraktijk in Borne. Een mooie aanwinst voor het dorp waarvoor de organisatie grote dank uitspreekt. De AED bij de Bentelerhof is voor 1/3e betaald door de Bentelerhof zelf, 1/3e door Stichting AED Bentelo en 1/3e door Stichting Hart voor Hengevelde. De AED bij Doeschot Staalbouw is voor 1/3e door Doeschot Staalbouw zelf, 1/3e door de buurt en een 1/3e door Stichting Hart voor Hengevelde. Benny Asbreuk hierover: “Prachtig natuurlijk dat iedereen de handen ineenslaat. Maar ook een bedrijf als Rupert Installatietechniek (Patrick Rupert) die enkele AED's kosteloos installeerde. De kast bij Letselschade Ottenschot die ons door het bedrijf in combinatie met oprichter Harry Ottenschot werd geschonken na de verhuizing naar Almelo: Chapeau!”

10 AED's in een dorp als Hengevelde, welke plaats in de regio kan dat zeggen? “Dat kunnen er niet veel. Het is klasse dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Enkele jaren terug hadden we succes met een Hengeveldenaar die gereanimeerd werd en er weer bovenop is gekomen, super! Toch hopen we dat het een zeer slechte investering is geweest en dat we ze niet nodig hebben”, besluit Benny gekscherend.

aed2
De nieuwe AED bij MHZ (Zwienenberg), beschikbaar gesteld door Paul Wegdam

Opleiding
Ruim 100 Hengeveldse vrijwilligers zijn opgeleid voor het vakkundig bedienen van de apparatuur. Zij volgen jaarlijks de bijscholing via Ambulance Oost. Hiervoor worden natuurlijk ook kosten gemaakt evenals voor het onderhoud van de machines. Mensen die hiervoor iets willen betekenen kunnen contact opnemen met Benny Asbreuk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Norbert Kuipers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De stichting die kostenneutraal (lees: niet op winstbejag) de begeleiding en opleiding verzorgd is de Stichting Twente Hartsafe onder leiding van Henk Poort, waar de organisatie ook haar grote dank voor uitspreekt. Wil jij ook worden opgeleid, heropgeleid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden, ook dan kan je contact opnemen met Norbert of Benny. De opleidingen of herhalingscursussen worden doorgaans gegeven in de maanden januari en februari. Heb je al een opleiding gehad? Meldt je dan aan op www.hartslagnu.nl om je 06-nummer kenbaar te maken bij het systeem zodat je bericht krijgt bij een melding in jouw buurt. Bijdragen Zoals gezegd moeten er ook kosten gemaakt worden voor onderhoud van de apparaten, zoals het vervangen van accu's. Daarom is de stichting enorm blij met de bijdragen van de Rabobank Twentehof, SIO (ondernemersvereniging), Zomerfeesten Hengevelde en de gemeente Hof van Twente, waarvoor ze ook hun dank uitspreken.

Bestuur
Noemenswaardig zijn ook nog even de personen uit te lichten die in het bestuur van Stichting Hart voor Hengevelde actief zijn. Dit zijn Benny Asbreuk die zojuist aan het woord kwam, de broers Rob en Norbert Kuipers die veel werk achter de schermen verzetten en Veronique Beuving die het secretariaat verzorgd.

bentelerhof
De nieuwe AED bij de Bentelerhof tussen Hengevelde en Bentelo

Waar kan jij een AED vinden?

waar

Laatste nieuws

112

Mede mogelijk gemaakt door

  • ZomerFeesten Hengevelde
  • Gemeente Hof van Twente
  • Rabobank
  • SIO Hengevelde