+31 (0)547 335555 (HEBO) info@hartvoorhengevelde.eu
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuwe AED in buitengebied Bentelo

 • zondag, 30 november 2014 08:13

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een apparaat dat wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. De AED geeft een elektrische schok af waardoor het hartritme weer op gang kan worden gebracht. De overlevingskans van deze slachtoffers neemt hierdoor aanzienlijk toe. In het buitengebied van Bentelo is vorige week een nieuwe AED geplaatst. Dit gebeurde bij de boerderij van Josefien en Gerard Tettero aan de Gorsveldweg.

Bestuursleden van de Stichting AED Bentelo waren daarbij aanwezig.Tevens zijn er nieuwe kasten geplaatst bij Fysiotherapie Ineke Logt en Vlees en Party Service Rob Kleinsman. De AED’s zijn in particulier bezit, maar zij stellen deze belangeloos ter beschikking voor de lekenhulpverlening in Bentelo.

Bentelo heeft op de volgende plekken AED’s hangen die ingezet kunnen worden bij een hartstilstand:

 1. Vlees en Party Service Rob Kleinsman, Suetersweg 19
 2. Familie Tettero, Gorsveldweg 18B
 3. In de kern van  Bentelo:
  Onze Lieve Vrouwekerk
  WoZoCo; Op ‘t Nienhoes 
  Fysiotherapie Ineke Logt , de Bunte 36

Het is de bedoeling dat er in het buitengebied van Bentelo nog twee AED’s komen. Er zijn al plannen om op de grens van Bentelo en Hengevelde een AED te plaatsen die door beide dorpen zal worden gefinancierd. 
De aanschaf van de nieuwe AED’s en kasten is mogelijk gemaakt door donaties van Benteloërs en een bijdrage van de Stichting Sport en Cultuur Bentelo.  Installatiebedrijf ten Dam heeft kosteloos de nieuwe kasten geplaatst.

Rob Prenger is de initiatiefnemer van het lekenhulpverlenersproject in Bentelo. Inmiddels zijn de werkzaamheden overgenomen door de Stichting AED Bentelo.  “Toen we begonnen waren er 22 lekenhulpverleners die het apparaat konden bedienen, tegenwoordig zijn dat er 115. Ook hebben we het aantal  kunnen uitbreiden van twee naar vijf AED’s  ”, vertelt Sandra Rouwler.  Daarnaast is de stichting van mening dat de uitdrukking “noaberhulp” hierop duidelijk van toepassing is. In januari 2015 biedt de stichting weer herhalingscursussen aan en zal er ook plek zijn voor nieuwe lekenhulpverleners die de basiscursus kunnen volgen.

Waar kan jij een AED vinden?

waar

Laatste nieuws

112

Mede mogelijk gemaakt door

 • ZomerFeesten Hengevelde
 • Gemeente Hof van Twente
 • Rabobank
 • SIO Hengevelde