+31 (0)547 335555 (HEBO) info@hartvoorhengevelde.eu
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Stichting Hart voor Hengevelde: “Jongeren, geef je op voor een AED-cursus”

  • donderdag, 08 maart 2018 21:31

Hengevelde is in de naam van ‘Hart voor Hengevelde’ al jaren zeer vooruitstrevend met reanimatie na een hartstilstand. In 2015 werden er door de stichting Hart voor Hengevelde drie AED’s (automatische externe defibrillator) aangeschaft waarmee het totale aantal in het dorp inmiddels op 12 staat, waarvan er maar liefst 10 dag en nacht bereikbaar zijn.


Tevens maakt de stichting zich er hard voor dat iedere inwoner van het dorp zich kosteloos kan laten opleiden om het reanimatie-apparaat te kunnen bedienen.
Inmiddels hebben ruim 100 Wegdammers het certificaat behaald maar volgens Norbert Kuipers van de stichting is dit nog niet genoeg: “We zien vooral dat veel  inwoners tussen de 20 en 30 jaar niet opgeleid zijn. Ook zij moeten toch hun naasten kunnen redden?  Je bent slechts één avondje per jaar kwijt om (her)opgeleid te worden en wanneer je hier niet voor verzekerd bent, staat de stichting Hart voor Hengevelde garant voor de kosten. Geen reden om niet mee te doen lijkt me. Dus kom op, verzamel je vrienden of sportteam en geef je op voor een AED-cursus. Jij wilt toch ook een AED-apparaat kunnen bedienen wanneer het nodig is!”, besluit Kuipers.
Lees hieronder verder om een (herhalings)cursus te volgen.

Herhalingscursussen
“Volgende week zijn nog plaatsen beschikbaar op maandag 12 maart en donderdag 15 maart (beide 19.30-22.00 uur). Reserveert u zo spoedig mogelijk, zodat we tijdig een extra datum kunnen plannen, indien nodig!

In Hengevelde AED Basiscursus staan nog cursussen gepland op  maandag 19 en 26 maart aanstaande. Wij hopen u tijdens een van de cursusdata in 2018 te mogen ontvangen. (Alle data staan  op www.reanimatieopleidingen-twente.nl).”

(Zijn alle data volgeboekt, maar u wilt wel graag deelnemen? Geef dan z.s.m. door op welke dagen (ma-do) u zou kunnen, dan gaan wij kijken of er voldoende deelname is voor een extra cursusavond.)

Bijdragen
Zoals gezegd moeten er ook kosten gemaakt worden voor onderhoud van de apparaten, zoals het vervangen van accu's. Daarom is de stichting enorm blij met de bijdragen van de Rabobank Twentehof, SIO (ondernemersvereniging), Zomerfeesten Hengevelde en de gemeente Hof van Twente, waarvoor ze ook hun dank uitspreken.

Meer info
Vragen? Kijk op www.hartvoorhengevelde.eu, bel met onderstaande contactpersonen of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HEBO Kozijnen 0547 33 55 55                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     

Norbert Kuipers 06 54 90 01 63   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Benny Asbreuk 06 54 22 52 87                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (onderhoud e.d.)
Rob Kuipers 06 53 92 87 80                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Veronique Beuving 06 27 61 78 98            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (secretariaat)

Waar kan jij een AED vinden?

waar

Laatste nieuws

112

Mede mogelijk gemaakt door

  • ZomerFeesten Hengevelde
  • Gemeente Hof van Twente
  • Rabobank
  • SIO Hengevelde